Beskyt din bedste ven mod flåter

- og gift!

I denne blogpost kan du læse om naturlige løsninger til bekæmpelse af lopper og flåter og om, hvorfor vi hos Maggie's Choice går ind for naturlig & giftfri beskyttelse fremfor eksempelvis de receptpligtige, som indeholder gift.


Hvorfor er det vigtigt at beskytte sin bedste ven?
Flåtsæsonen er i fuld gang 🕷️🕷️🕷️

I Danmark er antallet af flåter konstant stigende og flåtbid kan potentielt være farlige, da det kan give både mennesker og hunde farlige sygdomme som fx Borrelia og TBE.

Vi mennesker kan tage forbehold ved at dække udsatte områder med tøj. Den mulighed har vores firbenede familiemedlemmer ikke - og de er særligt udsatte, når de færdes i naturen med snuden tæt ved jorden, bevæger sig ind og ud af højt græs og krat og, når de for eksempel tager et hvil eller nyder solen på græsplænen ude i haven. 

Derfor er det vigtigt, at vi gør vores bedste for at beskytte og passe på dem.

Naturlige & giftfri alternativer - hvorfor
Mange bliver af deres dyrlæge anbefalet en receptpligtig tyggetablet som en løsning på problemet. Udfordringen ved dette er, at denne tablet virker upåklageligt af en årsag - nemlig fordi den indeholder gift.

Det siger sig selv, at det at indtage gift har en pris - og for nogen er den højere end andre. Nogen opdager det måske aldrig eller overvejer ikke, at de udfordringer de oplever kan komme fra flåtgift. Men potentielt kan indtagelse af gift give hunden alvorlige både kortvarige og langvarige skader.

Hos Maggie's Choice er vi derfor altid på udkig efter de aller bedste, 100% naturlige løsninger, som alternativ til dem med kemi og gift - beskyttelse mod flåter (og lopper) er ingen undtagelse.


Men virker det?
100% naturlige alternativer er sjældent - ligesom gift - 100% virksomme. 
Fordi det netop ikke er...... - gift.

Alligevel går vi ind for naturlig, giftfri beskyttelse mod flåter, da vi anser risikoen for alvorlige, permanente skader ved brug af giftige alternativer mindst lige så høj, som risikoen for at blive ramt af farlig sygdom i forbindelse med flåtbid.

Når man benytter naturlig beskyttelse, er det derfor også nødvendigt at tjekke sin hund for flåter jævnligt, så du kan fjerne dem hurtigst muligt, hvis uheldet er ude.

Hvad skal jeg vælge?
Hos Maggie's Choice forsøger vi altid at have et varieret udvalg, da det kan være meget forskelligt, hvad der fungerer bedst for det enkelte individ - også når det kommer til beskyttelse mod flåter (og lopper). For eksempel kan blodtype spille ind - præcis som at nogen myg bider mere på nogen mennesker end andre.

Derfor må man ind imellem prøve sig frem for at finde den naturlige løsning, som virker bedst.

Se vores udvalg af naturlig beskyttelse
Alle de løsninger, som findes hos os er valgt, fordi vi selv har testet dem med succes.

Vi har et varieret udvalg - både fordi produkterne kan virke forskelligt fra hund til hund, men også fordi vi som mennesker, kan have præferencer.

Selv bruger vi altid flåthalsbåndet med keramikperler i kombination med et af de midler, som gnides ind i pelsen, da vi har mange flåter omkring os og godt kan lide at gå med både livrem og seler :)
Men mange vælger og finder en enkelt løsning, som virker for dem.

Pt. finder du følgende 100% naturlige produkter til beskyttelse af din bedste ven mod flåter på shoppen:

VITAPetz Protect er flydende og består udelukkende af naturlige ingredienser. Du bruger VITAPetz ved at trykke væsken ud i hænderne og massere den ind i pelsen. De første tre dage gøres dette hver dag. Herefter hver 2.-3. dag. 

Findes i tre varianter:
Lavendel
Citrongræs
Rosmarin 

Flåthalsbånd med keramikperler (EM-X pipes) bæres 24-7 og tages kun af, når det skal skylles i lunkent vand hver 14. dag for at bevare sin effekt. Halsbåndet er lugtfri.

Findes i 5 størrelser:
Str. 30 (kan bruges til halsomkreds på 30-42 cm)
Str. 35 (kan bruges til halsomkreds på 35-48 cm)
Str. 40 (kan bruges til halsomkreds på 40-56 cm)
Str. 45 (kan bruges til halsomkreds på 45-60 cm)
Str. 50 (kan bruges til halsomkreds på 50-65 cm)

GOD-BID Loppe-flåt gel er en aloe vera gel, som virker frastødende på lopper og flåter uden brug af giftstoffer. Gelen fordeles i håndfladerne og gnides ind i pelsen ca. hver 4. dag.

DRYS Loppe-flåt pudder er et pulvermiddel, som beskytter mod flåter og lopper uden brug af giftstoffer. Drys lidt pudder i håndfladen og gnid dine hænder sammen eller drys forsigtigt lidt pulver direkte på pelsen langs hundens rygrad og fordel og gnid pulveret ind i pelsen. Bruges ca. hver 4. dag - aldrig oftere.


Vi håber, I finder noget der passer til jeres behov.
Og tip os rigtig gerne, hvis du selv bruger et 100% naturligt alternativ til flåter, som du synes virker!

Glade potehilsner fra
Maggie & Camilla